Sulusaray Belediye Başkanı Bayram YILMAZ Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan YILMAZ mesajında; “Bin yıldır milletimizin yurdu olan bu coğrafya, büyük sevinçleri ve hüzünleri bir arada yaşamıştır. Çanakkale de, milletimizin hüzün ve sevinci bir arada yaşadığı savaşlardan biridir. Zira Çanakkale, küçük bir toprak parçasını savunma savaşı değildir.
Çanakkale’de, milletimiz tarih sayfalarına gömülmemek için bir neslini toprağa vermek zorunda kalmıştır. İstiklâl Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif’in, “Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?” diye sorduğu o büyük savaş, doğudan batıya, güneyden kuzeye bütün milletimizi seferber etmiştir.
Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin tüm şehit ve gazilerini ve isimsiz nice kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.